Online Shoppen in Duitsland

Nederland heeft sterke handelsbelangen in Duitsland en andersom. Duitsland is het grootste exportland voor Nederland. Maar ook online worden de handelsbelangen steeds groter. Wist je dat Duitsland inmiddels meerdere grote webshops zoals Amazon.de heeft? Amazon.de verzendt ook naar Nederland en omdat zij zo groot zijn weten ze veel kosten te drukken. Daardoor zijn producten uit Duitsland soms goedkoper dan in Nederland.

Net als in Nederland heeft Duitsland zijn eigen soort betaalmethode. Waar wij veel betalen met iDEAL, betaalt Duitsland veel met SofortBanking. Omdat veel Nederlandse banken dat niet aanbieden kun je meestal bij Duitse webshops wel met Creditcard of PayPal betalen. Maar je kunt ook betalen op rekening (zie bijvoorbeeld ‘Kleidung kaufen auf Rechnung‘)

Op zoek naar een overzicht van Duitse webshops in diverse categorieën? Zelf gebruik ik regelmatig OnlineTopShops (let op, deze site is geschreven in het Duits, maar met een beetje goed lezen en eventueel Google Translate kom je een eind). Veel plezier met shoppen!